elin-mylife

Alla inlägg under maj 2014

Av Elin - 8 maj 2014 20:29

Har bakat och jag fick en idé från Linus vad jag kunde göra och vad han var lite sugen på så jag tog tag och gjorde de! Kan också säga att de rutiga chokladkakorna blev sjukt goa! Fick också hjälp med toppingen av Sara, så bakade ej helt själv :)


225 grader i 15 minuter. 


'Botten:'

150 g smör el margarin

2 3/4 socker (tog faktiskt lite mindre)

2 ägg

4 dl vetemjöl

1/2 dl kakao 

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl mjölk


1. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål så allt blandas. Häll i lite i taget i smör, ägg och sockersmeten. Omväxla med mjölk då & då och rör om ordentligt. 

2. Bred ut smeten i en lång och bred form (med bakplåtspapper)

3. Grädda i 225 grader i 15 minuter. Låt den svalna! (Medans den svalnar kan du göra toppingen)


Topping: 

100 g smör

2 dl vispgrädde 

3/4 dl socker

2 tsk vetemjöl

2 msk kakao


1. Smält smöret. Tillsätt därefter grädde, socker, mjöl och kakao. Koka tills den tjockar lite grann ca 5 min. Bred toppingen över kakan. 

Garnering: Kokos el Kakao (Vi tog kokos) 

Lycka till!! <3 

 


Av Elin - 8 maj 2014 17:45

Hur fasen ska jag börja mitt inlägg, med ett hej kanske? Nä, gillar det inte alls och det är för många som börjar med de ;) Vill ha något eget så bara startar och bara blogga. Höhö. 


Mår riktigt bra idag och är posetiv. Mitt humör är bra också, glah som en pingla. Är verkligen sugen på och baka faktiskt!! Funderar på och göra det men vi får allt se, kanske inte är så osocial då heller, ni kan nog säkert få upp receptet här med. 

Men nu får jag skriva lite snabbt här. Har just nu lite smått besök! 


I skolan idag så hade vi nästan en vanlig dag förutom på förmiddagen. Då var vi nämligen halvklass. Så då hade vi musik och matte. På musiken fick vi spela in en film som vi ska göra till en reklamfilm och göra musik osv till den. :) Det var faktiskt riktigt roligt! Det var jag, Hanna & Amanda som gjorde den, reklamfilmen handlar att man kan köpa saker så man kan skydda sig mot pedofiler, lite roligt faktiskt xD Visst, det är inget och skämta om det vet jag men vafan? Jag tror faktiskt att den kommer blir super bra, I hope so, om man har Hanna & Amanda som hjälp så går det alltid bra! Efter det så hade vi matte och vi räknade på som vanligt. Prov ska vi på onsdag.. hoppas verkligen på att det går bra!

När vi var helklass igen så hade vi no (vi har redovisning nästa torsdag, tror jag..) Det är inte så himla roligt, men det kommer allt gå bra. :) So & idrott. Vi var ute och orienterade, gick bra. Men hade kortbyxor och det var såå himla kallt. 


Nu ska jag gå vidare. Ska försöka baka nu :) Ha en fortsatt bra dag, så syns vi med ett hårinpackningsinlägg eller recept :) Kram ♥♥

Av Elin - 7 maj 2014 21:45

Har inte haft för mig mycket idag. Sett klart på esc och kollat på twd. :) Blev piggare efter att vilat och bara chillat framför något som är roligt. Men blev sen deppig så jag satte mig men min mobil och lyssnade på musik, till det spelade jag lite kort med. Tittade ut då & då i regnet. Kom sen överens med mig själv att tvinga mig ut på en promenad och det var OTROLIGT skönt och bara komma ut, även fast att det regnade. Fast sket i att det regnade. :) Tog mig faktiskt initiativet att jogga lite också. Perfekt verkligen. Dock får jag så ont i magen när jag springer, det är otroligt jobbigt.. liksom jag springer så som man ''ska'' springa, finns väl kanske inte direkt nåt 'så ska du springa' sätt men ni fattar.

När jag kom hem så var jag blöt i håret och på byxorna så då duschade jag mitt hår. Nu är det freeeeesh <3 Luktar fantastiskt och är alldeles underbart! Målat naglarna i en blålila färg som är as fin :) Men ofc, ofc OOOOFC ska det inte ha torkat (även fast jag satt i EN KVART) och då rivs det upp så funderar nästan på och ta bort det! Så jävla irriterande, det hatar jag verkligen med nagellack! 


Nu chillar jag bara i min säng & skriver med Elin:)  Vill ta något och äta men jah vet inte. Där kom också skuldkänslor för och äta mycket, jaaah.. 


Omg nej!!!!! Just NU och när jag kom hem från skolan så hade/har jag ont i magen och det är precis vid min blindtarm, gör så himla ont, vet inte vad jag ska göra! Hade ont lite i förmiddags också och det har liksom gått från naveln ner till blindtarmen. :( Ibland kommer det riktiga smärtor alltså! Usch, är illamående också.

Nä nu får jag lägga mig och vila. Ha en bra kväll.
Juste, vill ni ha tips de 'nya' shampoo't eller hårinpackningen? I sånna fall fixar jag det imorgon, I think! :) Godnatt! <3

   

Oh my gosh, älskar när jag har duschat mitt hår och borstar det efter en stund, det blir sååå rakt!! <3



Av Elin - 7 maj 2014 16:00

Först i de här inlägget vill jag bara säga Grattis till min farmor! <3 Hon fyller nämligen år idag och så fort jag kom hem så tog jag initiativet och ringde å gratta henne. :) Hon uppskattade det verkligen och det var roligt. Hoppas att de verkligen kommer hem snart också, är jävligt tomt utan dom. 


Idag mår man mycket bättre. Trött men ändå lite glad och ledsen. Men så mycket bättre än igår. Kan ju också vara för att man är ensam hemma och kan tänka på allt osv, dock är jag själv i kanske 15 minuter till.

Är speciellt glad för att man fått en vän, hon är en super gullig och snäll tjej. Har sett henne flera gånger i skolan men aldrig direkt pratat med henne tyvärr, men idag när jag slutat och vi båda stod och väntade på skjus hem så snackade vi! :) Det känns riktigt bra och fått prata med henne, kanske att man får en riktigt bra vän för livet där med? :) Haha den känslan när man ska säga hej till en man inte känner och ska snacka med h*n. Var ju såklart lite nervöst och pinsamt å inte komma på vad man skulle snacka om, men shit the same, varje gång är så för alla! Skiter just nu i att det kanske var lite stelt (dock pratade vi hela tiden typ) är glad för att jag tog initiativet. <3


Skoldagen idag var helt okej. Vi slutade ju tidigt, det ändå som var bra och att man såg sin älsk. ♥ Omg, 'smälter'.

En vanlig dag som alla andra och känner kanske inte att jag har nåt speciellt och skriva om skolan. Jo, jag & Hanna höll klassrådet och det var ju riktigt pinsamt, lite nervöst annars men aja. Klarade de. Skulle haft med en annan men som tur var så var han SJUK! Blev istället Hanna, bättre de, mwihih.
När man kom hem käkade man coh såg twd, riktigt gött faktiskt. 


Regnar ju idag igen.. trodde att det skulle blir bra väder så tänkte springa, men inte blir det idag heller. Hoppas på imorgon då! Juste fuck, slutar tjugo i fyra då, blöö. Jaja, försöker ändå, om det är fint så är det ju ljust så. :) Nu blir det att kolla klart på esc, kollade bara en timme igår, uups. Senare ska jag nog checka twd och försöka fixa mina naglar. 


Har halvklass imorgon på förmiddagen i skolan, andra halvan är på Presterud, där ska vi vara nästa vecka. Så vi ska ha Musik (neeej) nästan hela förmiddagen, sen en stund innan lunch har vi matte.. No, So och idrott på eftermiddagen. Fuck that shit. Dagen kanske blir bra iaf, men nu har vi onsdag fortfarande så nu går vi inte i förväg. ;)

Ha en fortsatt bra eftermiddag babes ♥


:(

Av Elin - 6 maj 2014 20:49

Vill bara här ifrån!!! Ingen lyssnar på mig och alla är bara så jävla ego!!

Vill inte bo här mer, tårarna bara rinner! :( Vi kom överens om en sak, sen bara 'fuckar' de upp det och gör mig bara så irriterad och ledsen, ledsen vet jag inte varför men det bara kommer. Tänker nog inte se på esc med dom iaf även fast jag så gärna vill se de.. men de har redan förstört min kväll, eller är det bara jag som är så jävla dum i mitt jävla äckliga huvve!?

 


Cut

Av Elin - 6 maj 2014 20:00

Duschade nyss och det var hur skönt som helst! Förutom att jag cutade mig när jag rakade benen.. och det blöder och blöder å stoppas inte! Har försökt med och tagit plåster andra gånger jag råkat cutat mig men det bara blöder igenom så ingen idé! :( Får verkligen panik när det blöder så himla mycket, känns som att jag ska förblöda. Inte alls mys. Meen, mina ben blev i alla fall bra, hahah xD 

Nu ikväll blir det att invänta att klockan blir nio, då är det eurovision song contest! ;) vi får se hur länge man orkar titta, höhö. Varför är alla bra program så 'sent'? ;( Sååå irriterande! Eller två bra program som man vill se är på samma dag?!? Sjuuuukt!


Har faktiskt varit lite social efter förra inlägget, Sara, Dennis & Linus kom på besök :) Det var riktigt nice! 

Men nu tror jag att mitt blod har slutat forsa.. I hope so. Så ska ta på mig strumpor. Ha en bra kväll ♥ :*

Av Elin - 6 maj 2014 18:15

Regn & regn. Är ju fan bara det eller molnigt!!! Och det är gör ju mig bara irriterad och och ledsen som jag just nu är.. vill bara komma härifrån, till nåt varmt land och vara där i minst två månader. Då kanske jag också slapp frysa som jag gör hela tiden med. :/ 
Har inte gjort något speciellt idag heller, utan bara kollat på the walking dead och sorligt nog har jag snart sett klart på ALLT och då får jag vänta i ETT år på säsong 5!!! :( Och just nu är det suuuper spännande och tror nog att säsong fyra är bäst, I think! Och så fortsätter nog min kväll tråkigt nog. Ska duscha och vara allmänt tråkig ikväll faktiskt, känner ingen lust att göra eller träffa något/någon, uschblä. Behöver verkligen en häst så jag kan göra nåt istället för att bara ligga inne, mår så psykiskt dåligt för de här så ni förstår inte.. visst jag kan göra saker så jag inte bara ligger inne osv, men det är verkligen inte lätt.. 


Skoldagen har varit bra. Hanna var tillbaka i skolan och det var bra. :) Vi skrattade som vanligt och hade det bra. Skoldagen var dock lite ovanlig, typ. Vi började tjugo minuter tidigare, fick en fikabiljett så vi kunde få fika i caféterian (saft & kaka) Ehm, sen fick vi lyssna på när Christer Fuglesang (Stavade rätt nu!! xD) pratade om rymden och vara astronaut. Det var faktiskt intressant, gillar ju rymden och så :) Dock fick jag träsmak i röva för vi satt och lyssnade i femtio minuter ungefär.. wä. Men iaf det var helt klart värt och lyssna på honom, verkligen! 

När vi lyssnat på honom fick vi rast. Sen no och då fortsatte jag, Jonna och Kevin med ett grupparbete. Det gick bra, vi ska bara måla lite så är vi klara sen, tror jag? 

Bild hade vi med, vi skulle måla av folk och jag suger på det! Och vi målade av fan 15 pers, sååå störande!!!!! ;( sist hade vi so, nyhetskrysset och nåt annat skit. Höhö. Vi slutade iaf halv tre istället för tio i, mamma & Ida hämtade mig iaf, tack och lov! :) 


Nu så är jag på bättre humör iaf, sara och de kom så väntade lite med och skriva :) Så lite bättre nu. Men kommer allt gå upp&ner *Pust*

Nä. Nu får ni alla ha en bra kväll! Puss ♥

 



Av Elin - 5 maj 2014 19:47

Nu tänkte jag tipsa och skriva lite smått om en ansiktsmask som jag använde igår faktiskt :) 
Det är Montagne Jennesse tror jag den heter, jag är sjukt osäker för jag hittar det inte :S det är iaf lukten Hot chocolate & orange. :) Och det är verkligen ''het''. Efter att man lagt på den så blir det as varmt åt ansiktet och det var sjukt skönt. Man luktade också choklad och apelsin, var så ljuvligt! Man luktade också jätte mycket efter man tagit bort ansiktsmasken och det är bara ett STORT PLUS från mig!!! :) 


Det är jätte mycket i själva 'påsen' och jag tror faktiskt att det skulle räcka två gånger, iaf till mig. Dock vet jag inte om man ska spara det, ni kan ju gärna skriva & kommentera om man inte kan. Hihi.

Själva 'påsen' tycker jag verkligen inte om.. det är svårt och få tag på själva 'masken' och påsen är dum och öppna så man måste verkligen ta en sax och öppna den med för annars svischar det överallt!!! Lyckades jag göra med de första gången.

Tycker det är bra hur man tar på den: Först tvättar man ansiktet med vatten, tar på masken och har på det i 10-15 minuter. Sen tyvärr  blir det ingen mask så man får ta en handduk och ta bort masken med. Men tycker det går lika bra det. Bara och ta en handduk som man inte använder så ofta osv. 

Min hud blir MYCKET bättre efter att jag använt de här och nu har jag använt ansiktsmask en gång i veckan. Får inte lika många finnar ''pepparpeppar'' och den blir mjukare och fräschare :) Yes säger jag bara! 


Vad ska man säga mer om den? Pris, jag köpte den på ullared och ångrar verkligen att jag inte köpte flera, menmen. Där kostade de åtta, nio kronor tror jag, nåtsånt :) Billigt ju. Men om man åker till tex kapphal kanske de kostar 25-30 spänn? Osäker men aja. 

Hoppas att ni fått nåt tips på en ansiktsmask & att ni slår till!!!! :) Ha en bra kväll hörrni!!! ♥

   

Lekte lite peddo där, men men ;)

Ovido - Quiz & Flashcards