elin-mylife

Alla inlägg under mars 2013

Av Elin - 23 mars 2013 02:17

'Godnatt' ;)Det va en bra kväll/natt tyckte jag :) Hihi! Vi har gjort lite olika ;) aja...Asså Hanna o Amanda har redan somnat förfullt.. lol, Amanda håller i mobilen när hon sover, roooligt xDSka ta kort iaf! Själv kan man inte sova... kommer inte somna på en lååång stund! Men ska försöka sova, hade gött! Go'natt, kram :)<3

ANNONS
Av Elin - 22 mars 2013 17:25

Heullo Nuu har jag och Amanda anlänt till Hannie :) Snart ska vi bädda :) Amanda och jag håller på o dö redan nu!! ;) Men uppdaterar sen! :) KRAM

ANNONS
Av Elin - 22 mars 2013 13:52

Tjena! :) Jag är i skolan, slutade för ca 10 minuter sen, gött de!! :D Men jag åker taxi hem, så jag är hemma ca 14.30 :c å kalla mig inte fet, för jag har långt hem!! Men skriver sen! :) Hejdå

Av Elin - 21 mars 2013 15:08

Heeeej på er godingar! :)
Imorgon blir det övernattning hos Hanna :3

Kommer bli en härlig kväll och natt som man kan minnas, för jag behöver nåt annat och tänka på. :)

Ska ta med Loka xD +nåt gottis! 
Vi ska iaf ha KUL! :)

Det kommer uppdatering imorn på kvällen på bloggen från min mobil, har varit tvungen och ändra mitt lösenord så nu är det gjort! Så nu kan det bli bloggning i skolan/(överallt!) Det blir väl bra?   Men det kommer nog inte komma upp bilder då.. :c  Sorry..


På lördag (efter jag varit hos Hannie) eller söndag hoppas jag att jag åker till sjukhuset.. har så in i helv*tes ont i huvudet.. så jag likcsom vet varför jag har ont!

Jag vet ju varför jag fick ont, och det var ju för att Johan (iditoten) kasta bak sitt bakhuvud i mitt fejs!... ;c men vill ha reda på varför, hoppas ni förstår hur jag menar? :c

Men det blir UPPDATERING på det, isåfall hoppas jag att pappa följer med.. 

Åhhe :c 

 

Nu fick jag slut på det jag skulle skriva.. men kanske uppdaterar senare :) Annars imorgon! 

KRAM ♥


Av Elin - 20 mars 2013 16:55

Är det bara jag som tycker att ''Dip Dye är snyggt?!

Det är ju fan skit snyggt, love it, funderar på om jag ska göra det c:

Hihi.. skulle vara najs! 

Men vi får se, ska fundera!

:DD

Ha det gött mina guys (är inte så blogg sugen, menmen, JAG SKA BLOGGA MER I VECKAN! ;) 

(Bara tog några bilder från GOOGLE NU!)


  Hejdå! <3

Av Elin - 20 mars 2013 16:01

 

Av Elin - 19 mars 2013 17:30

Hejsan alle sammans! 

Idag vågade jag mig kråla till Skolsyster.. det var verkligen jobbigt!! 

Hanna följde ju med, så det gick lite bättre, tack gumman! ♥

Vi pratade lite iaf.. och så ställde vi in ett möte på Tisdag klockan 11.30

Alla i klassen frågade typ vart jag och Hanna var, asså, BRY ER INTE, ni tycker inte om mig och har aldrig bryt er annars, så varför nu!? Sjukt.. 

Jag hoppas jag vågar gå på tisdag.. !

Våran lärare bara: -Har inte ni haft idrott?!?!

(Vi hade idrott när vi gick)

Jag: -Jo? Men vi ska till ''syster''

Hon: -........

Vi: -Ja!

Hon: -JAHA! 

Och så gick hon, hon är störd?


Annars har det varit en riktigt SEG dag... 

Inte så himla roligt i skolan..

Vi hade; NO, idrott, så kollade vi på några som spela fiol, sist hade vi slöjd...

usch..! 

Imorn har jag prov i spanska, kommer gå såååådär! Men ska träna på det sista :) 

Nu ska jag lyssna o sjunga lite, sedan TRÄNATRÄNATRÄNA...!

Justjah, vi har fått steräknare av typ några för och tävla mot andra skolor eller nåt sånt o,o

Just nu har jag gått över 9500 steg, bara IDAG! OKEJ?

KRAM

 


NU SKA MITT LIV ÄNDRAS, SKA BÖRJA OM HELT! 

NU SKA JAG VARA JAG, SKITA I ANDRAS SKITSNACK M.M

TÄNKER PÅ ER ANDRA OCKSÅ, BRY ER INTE OM ANDRAS SKITSNACK, VAR MED DOM SOM GILLAR ER FÖR DEN NI ÄR, OCH VAR MED DOM NI OCKSÅ GILLAR, DET FINNS HELLER INGEN SOM ÄR COOLARE, SNYGGARE/SEXIGARE ELLER VAD SOM HELST!! Var bara dig själv, det är den alla trivs med, älskar er mina vänner! ♥

Av Elin - 17 mars 2013 12:45

Hej.. :c 

Jag tror jag har denna sjukdomen..

Bipolär..

Skriver upp det som passar in på mig och fakta! 

(Strycker under det som är om mig)

 

Bipolär sjukdom kallas ibland även manodepressiv sjukdom och innebär att man i perioder är antingen manisk eller deprimerad. När man är manisk kan man förlora omdömet och bete sig på ett sätt som skapar problem när det gäller till exempel relationer, arbete och ekonomi. När man är deprimerad kan allt kännas svårt och man kan förlora livsglädjen. Mellan perioderna av sjukdom brukar man må bra och kan ofta leva som vanligt.

Det är vanligt att man blir sjuk för första gången i tonåren. Risken att insjukna är större om man har en nära släkting som har sjukdomen.

 

Symtom

Under en manisk period är det vanligt att man är överdrivet upprymd, överaktiv och har ett extremt stort självförtroende. Man kan också lätt bli irriterad och vissa behöver mindre sömn.

När man är deprimerad känner man sig ofta nedstämd, har svårt att koncentrera sig och har dåligt självförtroende. Det är också vanligt att man får sömnbesvär och minskad eller ökad aptit.

Ibland kan man ha maniska och depressiva symtom samtidigt.

 

När man har bipolär sjukdom får man återkommande perioder av omväxlande mani och depression. I en manisk period är det vanligt att man har en förhöjd sinnesstämning, är överaktiv och behöver mindre sömn. Vid depression är man ofta nedstämd, håglös och känner sig trött på livet. Mellan sjukdomsperioderna är man vanligtvis helt frisk.Stressande livshändelser kan utlösa sjukdomen

Ofta är det någon stressande livshändelse, framför allt i sjukdomens tidiga skede, som orsakar en ny sjukdomsepisod. Det gäller särskilt när man får depression, men också en mani kan utlösas av yttre påfrestningar. Med tiden tycks yttre påverkan få allt mindre betydelse och sjukdomsperioderna återkommer oftast spontant utan synbar orsak. Många andra omständigheter, som personlighet, långvarig stress, kroppsliga sjukdomar och omgivningens sätt att reagera kan påverka sjukdomen på lång sikt.

 


Börjar ofta med depression


Det är vanligt att sjukdomen börjar med en eller flera depressioner. Det kan då vara svårt att veta om man har fått en vanlig depressionssjukdom, där man inte riskerar att bli manisk, eller om man har fått bipolär sjukdom. Att enbart ha återkommande depressioner är betydligt vanligare än bipolär sjukdom. Om man har börjat få depressioner i unga år är det däremot vanligast att depressionssjukdomen senare övergår i bipolär sjukdom.


Har man släktingar med bipolär sjukdom är det bra om man är uppmärksam på tecken som kan tyda på sjukdomen och söka psykiatrisk hjälp redan vid sitt första sjukdomstillfälle.

 

Symtom och diagnos

Stora variationer i hur sjukdomen utvecklas

Sjukdomsförloppet vid bipolär sjukdom kan se mycket olika ut för olika personer och kan även förändras med tiden.

Manier kan vara kraftiga med psykotiska symtom, så kallad bipolär sjukdom typ 1, eller lindrigare med endast lätt ökad aktivitet, så kallade hypomanier eller bipolär sjukdom typ 2. Om man får en svår mani kan man bli så uppvarvad att man tappar omdömet. Man kan också bli så aggressiv att man blir farlig för sig själv och andra.

Vid depression finns risk för självmordsförsök och självmord. Därför behöver man ofta få vård på sjukhus, medicin och vara sjukskriven under den tid det tar att tillfriskna.

Vanligen börjar sjukdomen med några depressiva episoder före den första maniska perioden. I början kan det ta tre till fyra år mellan återfallen.

Ibland förekommer så kallade blandepisoder med både maniska och depressiva symtom samtidigt. Sjukdomsepisodernas längd varierar också. En del har mycket långvariga manier och depressioner, medan andras symtom endast varar några få dagar.

De flesta som har bipolär sjukdom är helt utan symtom mellan sjukdomsepisoderna, medan andra har ständiga humörsvängningar eller konstanta depressiva eller maniska symtom.

 

Manisk fas

Vanliga symtom i den maniska fasen är

 • förhöjd sinnesstämning
 • ökat självförtroende
 • överaktivitet
 • irritabilitet.

Ibland minskar också sömnbehovet. Andra symtom kan vara att man gör vidlyftiga ekonomiska och sexuella utsvävningar. Om man inte får behandling kan det leda till att man blir aggressiv, orolig och omdömeslös. Det kan ibland gå så långt att man måste gripas av polis och tvingas till psykiatrisk vård.

 

(Det är inte jag!) 

 


Depression


Vid depression brukar man ha de flesta av följande symtom:


 • nedstämdhet
 • håglöshet
 • glädjelöshet
 • koncentrationssvårigheter
 • dåligt självförtroende
 • sömnbesvär
 • ökad eller minskad matlust
 • känsla av hopplöshet
 • minskad sexuell lust.

Om depressionen djupnar kan man få självmordstankar. Det är viktigt att söka vård, eftersom symtomen kan förvärras om man inte får behandling.

 


Psykotiska symtom vid bipolär sjukdom


En svår mani eller depression kan leda till att man inte längre uppfattar och tolkar verkligheten på ett riktigt sätt, en så kallad psykos. Symtomen vid psykos kan vara förföljelsetankar eller hörselhallucinationer. De psykotiska symtomen brukar försvinna i takt med att man börjar må bättre.


Manisk fas och depression samtidigt


Ungefär en tredjedel av alla som har bipolär sjukdom har vid en eller flera perioder blandade tillstånd med både maniska och depressiva symtom samtidigt, så kallade blandepisoder. Det förekommer då också ofta psykotiska symtom.

 


Bipolär sjukdom typ 1


Denna typ av bipolär sjukdom innebär att man omväxlande får svåra manier och depressioner. Båda tillstånden är allvarliga och innebär ofta att man får svårt att klara sig själv. Särskilt vid mani brukar det vara nödvändigt att man får vård på sjukhus.


Om det första insjuknandet i bipolär sjukdom sker i unga år kan det vara svårt för en läkare att skilja symtomen från de man har vid andra allvarliga psykiska sjukdomar, till exempel depression eller schizofreni. Längre fram i livet är det lättare för läkaren att avgöra vilken sjukdom man har.


Bipolär sjukdom typ 2


Många som får återkommande depressioner har också perioder med lindrigare maniska symtom, så kallade hypomanier. Symtomen kan då vara att man får ökad energi, större kreativitet, skämtsamhet och ett allmänt glatt humör som kan vara svårt att uppfatta som ett sjukdomstillstånd.


Depressionerna har inte alltid samma symtom som en vanlig depressionssjukdom. Man kan till exempel ha ett ökat sömnbehov och sug efter sötsaker. Ofta fungerar inte vanlig behandling mot depressioner. I stället måste man få medicin som stabiliserar stämningen.


Ungefär en av tio med denna form av bipolär sjukdom utvecklar senare riktigt maniska sjukdomsperioder.

 

m.m


Om ni undrar om nåt mer, (tog inte med allt, så gå in på) 

 

http://www.1177.se/Varmland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Manodepressiv-sjukdom---bipolar-sjukdom/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se